Fredrik Petersson satte en straff för sitt Lindsdals IF mot Prespa Birlik. 2-2 men nu måste nog Lindsdal vinna resten för att vinna serien. Foto: Ove Lernå
Fotboll

Sen kvittering av Lindsdal

Christopher Christensson Lindsdals IF "Vi behöver nog vinna allt"
0:55 min

Christopher Christensson kvitterade i matchens sista minut för sitt Lindsdals IF när man mötte Prespa Birlik på Fjölebro i fotbollstvåan.

2-2 slutade matchen men Christensson tror inte att det räcker till serieseger - Lindsdal hade behövt tre poäng. Nu är man hela fem poäng efter Oskarshamns AIK när det återstår lika många matcher.

I en tämligen avslagen match och allt talade för 0-0 - då hände allt när det återstod mindre än tio minuter.

Malmölaget tog ledningen efter att annars så säkre mittbacken i Lindsdal Johan Israelsson trillade och då såg det ganska mörkt ut för Lindsdal som behövde tre poäng för att hänga med i toppen.

Några minuter senare pekade domaren på straffpunkten och Fredrik Petersson var säkerheten själv från elva meter. Samtidigt blev en spelare i gästerna utvisad.

Därefter jagade förstås Lindsdal segern men hastig och mindre lustig svarade Prespa Birlik för en snabb spelomvändning och satte 2-1 genom Omar Aouida. Det mesta talade för skånsk seger men i matchens sista minut kom ett perfekt inlägg och Christopher Christensson satte huvudet till och kvitterade.

- Det känns ändå som en förlust. Vi hade behövt alla tre poäng idag för att hänga med i toppen. Men med tanke på spelet kanske vi ändå måste vara nöjda, menade Christopher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".