Jens Edman tvåa inför Mantorp.Foto Janne Rindstig SR
Bilsport

Framgång och motgång för Jens Edman i Tierp

Jens Edman blev tvåa i första racet på Tierp under lördagen och var då uppe i sammanlagd ledning bland bilarna i V8 Thunder Cars men han blev bara elva i andra racet och blev åter passerad av Fredrik Ros i sammandraget inför sista deltävlingen på Mantorp.

Helgens deltävling i Tierp har varit skiftande för Jens Edman i klassen för amerikanska bilar, V8 Thunder cars.

Först var han bara fyra i tidskvalet men sedan visade det sig att Fredrik och Daniel Ros kört med icke godkända bilar och deras snabba kvalstider ströks. Det gjorde att Jens startade som tvåa medan Fredrik Ros som är främsta motståndare om totalsegern fick starta sist.

Jens Edman behöll sin andraplats genom första racet som vanns av Alx Danielson medan Fredrik Ros körde upp sig till sjunde plats. Efter första racet var Jens Edman uppe i sammanlagd ledning.

Fredrik Ros fick revanch i lördagens andra lopp som han vann före brodern Daniel medan Jens Edman blev utan poäng som elva. 

– Jag blev påkörd på första varvet och snurrade. Jag kom upp på banan som siste man säger Jens Edman till P4 Kalmar

I sammandraget leder nu Fredrik Ros på 155 poäng och är 21 poäng före Jens Edman som i sin tur är 30 poäng före Alx Danielsson och Patrik Flodin.

– Bara att ladda om inför finalen. Det är inte över än säger Jens Edman. 

Sista två loppen körs på Mantorp om två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".