På sin hemsida informerar Swedavia om den lösa hunden. Foto: Skärmklipp från Swedavia.se
Sverige

Hund stoppade flygplan

En hund har ställt till det ordentligt för flygtrafiken i landet. Det var när hunden skulle gå ombord på ett plan som den lyckades ta sig lös och springa iväg över start- och landningsbanor på Arlanda. Den lösa hunden gjorde att flygplan mellan exempelvis Arlanda och Kalmar försenades.

Efter runt en timme lyckades ägaren fånga in sin hunden igen och trafiken kunde komma igång. Innan dess hade den stuvas om till banor där hunden inte sprang runt. Under några timmar på måndagsförmiddagen påverkades alltså flygtrafiken till Kalmar.

– Djur dyker ju upp på alla bansystem emellanåt. Det klart att på Arlanda får ju det stora effekter, säger Ronny Lindberg, vd på Kalmar Öland Airport, till P4 Kalmar.

Som om den lösa hunden inte var nog var trafiken redan tidigare på morgonen försenad på grund av kraftig dimma på såväl Arlanda som Bromma.

– Nu är vi i gång och kommer ganska snabbt att kunna gå tillbaka till en bra vecka. Den började lite annorlunda, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia till TT.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista