IK Oskarshamns fystränare Jose Puntigliano. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio.
Ishockey

Jose håller Oskarshamns hockeyspelare i topptrim

Jose Puntigliano IK Oskarshamns fystränare
7:55 min

När ishockeyallsvenskan börjar skall inte fysiken fälla IK Oskarshamn. Laget har gått igenom en extra tuff försäsongsträning där ambitionen är att vara det bäst tränade laget inte bara i allsvenskan utan i landet säger fystränare Jose Puntigliano

– Vi vill vara bättre tränade än lagen i elitserien och jag tycker att vi borde vara bäst fysiskt som vi tränat säger Jose Puntigliano till P4 Kalmar.

Start i april

23 april började Joses hårdkörning för säsongen. Spelarna drillades fem dagar i veckan och varje pass varade i två timmar.

Till den här säsongen är inte mindre än 14 spelare nya i IK Oskarshamns trupp och det ställer extra krav på planeringen av fysträningen säger Jose´:

– Det är jättefrustrerande där bara några spelare är med från början och resten kommer senare och det är stor kontraster mellan spelarna.

Ishockeyspelare inte som andra

– De skall vara otroligt smidiga , kraftfulla och snabba för det handlar inte om ett maraton säger Jose.

När spelarna började isträningen i början av ausgusti ändrades Joses roll till att bli mer övervakande. Han får skall se till att spelarna inte skadar sig när ispassen är många och långa.

Jose finns med hela säsongen

Under tävlingssäsongen följer han laget på matcherna för hjälpa till med uppvärmingen, ge tips kring mat och tar hand om eventuella skador direkt.

Mängder med ishockeyspelare har tränats av Jose Puntigliano de senaste tre åren och lyfter fram Victor Löfstedt som exempel på en spelare som gjort stora framsteg.

– Han kom hit som en liten pojke men la på sig muskler och bara expolderade. I årets trupp ser Lukas Eriksson, Victor Backman och Mattias Granlund extra starka ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".