Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Flakeböle

Misstänkte dubbelmördaren bad sin chef om råd

55-åringen oroade sig för att polisen skulle hitta hans fingeravtryck i det mördade parets hus och ringde till sin arbetsgivare och bad om råd. Det berättade mannens arbetsgivare under förmiddagens förhandlingar om Flakebölemorden.

55-åringen ringde till sin arbetsgivare och var orolig ett par dagar efter mordet. Han var då orolig för vad som skulle hända om polisen hittade hans fingeravtryck i det mördade parets hus. Dörrarna har han i förhör uppgett att han hade hade levererat tidigare under luciadagen.

Under förmiddagen har 55-åringens chef berättat för tingsrätten om 55-åringens arbetsrutiner och ekonomi. Chefen berättade att han vid flera gånger hade hjälpt 55-åringen med ekonomin. Han berättade också om att 55-åringens telefon var dålig och att den ibland stängde av sig och att 55-åringen ibland jobbade på platser där det var problem med mobiltäckningen.

Under mordkvällen var 55-åringens mobiltelefon avstängd under flera timmar och därför fäster åklagaren särskild vikt vid att fråga om det.

55-åringens chef sa under dagens förhandlingar att han har valt att se 55-åringen som att han inte är involverad i mordet.

– Han är oerhört snäll, serviceminded och lugn. Han är aldrig stressad och jag har aldrig sett honom arg, sa 55-åringens chef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".