Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio och Patric Söderström/Scanpix
Fotboll

Chievo hotar stoppa Etrit Berishas flytt till Lazio

Den italienska fotbollsklubben Chievo hotar att stoppa Etrit Berishas övergång från Kalmar FF till Lazio. Chievo anser att Berisha redan hade skrivit på ett giltigt kontrakt med dem när Lazio skrev kontrakt kort innan värvningsfönstret stängde.

– Vi ska gå till intenationella fotbollsförbundet FIFA för att stoppa övergången, Etrit Berisha var klar för oss, säger Chievos sportchef Giovanni Sartori till Fotbolltransfers.com.

– Vi hade allt klart att Berisha skulle spela med oss från den första januari 2014, säger Sartori.

Men plötsligt dök Lazio upp ur tomma intet. Och den albanske landslagsmålvakten blev klar för Romklubben.

Kalmar FF värjer sig efter de italienska uppgifterna.

– Vi har en klar ståndpunkt om Berisha och Chievo, som ger oss möjligheten att prata med Lazio, säger Svante Samuelsson, klubbchef i Kalmar FF, till Fotbolltransfers.com.

– Vi tänker gå till FIFA och protestera mot allt som hänt, men vi är rädda också, Lazio och deras president Claudio Lotito är väldigt starka, säger Giovanni Sartori till Fotbolltransfers.com.

Lazio hade fyllt sin kvot med icke EU-spelare. Men de kunde värva Etrit Berisha i sista stund efter att den förra Kalmarmålvakten fick sitt svenska pass sista dagen på transferfönstret.

– Vi förstår verkligen inte hur det gick till, eller är möjligt för den delen. För oss låter det väldigt konstigt, säger Giovanni Sartori.

Besvikelsen och upprördheten i den lilla kvarterklubben Chievo är total. I Verona känner man sig överkörda från Sverige och det mäktiga Lazio.

Etrit Berisha och hans agent Eljver Raca har tidigare sagt att kontraktet med Chievo var ogiltigt.

– Vi håller för oss själva ett tag till om vart vi står, säger Svante Samuelsson till Fotbolltransfers.com.

Han och Kalmar anser att de har rätt. Chievo är rasande och tänker gå vidare med saken.

– Det är ett fullständigt kontrakt, vi tänker nu låta FIFA titta på detta och hoppas att vi får rätt, säger Giovanni Sartori.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista