Foto: Helmuth Petersson.
Flakeböle

55-åringen visste att han skulle bli misstänkt för dubbelmordet

P4 Kalmars reporter om vad som hände i rättssalen
2:54 min

55-åringen insåg tidigt att han skulle bli misstänkt för mordet och var glad över att han var bortrest dagen då branden blev känd, det berättade en släkting till 55-åringen som vittnade under dagens förhör i tingsrätten.

Under tisdagseftermiddagen vittnade en släkting till den misstänkte 55-åringen, bland annat om hur det gick till när de tillsammans åkte till Stockholm dagen efter mordet.

Fredagen den 14:e december åkte 55-åringen tillsammans med sin sambo och sina barn tillsammans med släktingen som vittnade på tisdagen och dennes sambo. Sedan länge var det planerat att de tillsammans skulle åka på en resa till Stockholm. På morgonen hade 55-åringen hört av sig till släktingen för att fråga om han kunde låna pengar till hotellet.

När de sedan åkte till Stockholm blev det känt att paret i Flakeböle hade blivit mördat. I samband med det insåg 55-åringen redan då att han skulle bli misstänkt för mordet.

– Det var tur att vi åkte till Stockholm den här helgen, sa den misstänkte 55-åringen då.

Släktingen berättade också under dagens förhör om hur han dagen innan, luciadagen, sökt efter 55-åringen när dennes telefon var avstängd. 55-åringens sambo hade blivit orolig när 55-åringen aldrig hörde av sig och mobiltelefonen var avstängd. Släktingen vittnar också om att 55-åringens telefon ibland stängde av sig. 

När rätten frågar släktingen hur han skulle beskriva 55-åringen, ger denne en positiv bild.

– Han är vänlig och omtänksam, säger släktingen.

När släktingen lämnar lokalen gråter 55-åringen.

P4 Kalmars samlade rapportering om dubbelmordet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".