Inger Schroeder, Arbetsförmedlingens Kalmarchef. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar län

Färre arbetslösa i Kalmar län

8:33 min

Fler av länsinvånarna har ett jobb i dag jämfört med för ett år sedan. 262 länsbor färre var arbetslösa i augusti jämfört med samma månad i fjol och de nyanmälda jobben var också fler, enligt nya siffror från arbetsförmedlingen som släpptes på onsdagen.

Arbetslösheten i länet låg i augusti på åtta procent, värst var det i Hultsfred med drygt tio procent. Lägst andel arbetslösa fanns i Oskarshamn med 6,2 procent.

Även bland de unga, under 24 år, går det åt rätt håll. 18 procent saknar ett jobb, nästan två procentenheter mindre än för ett år sedan.

Inger Schroeder, arbetsförmedlingschef i Kalmar, hoppas på fler jobb:

– Vi har fått mer positiva signaler från näringslivet den senaste tiden, vilket förhoppningsvis innebär att sysselsättningen ökar. 

Under årets åtta första månader har 10 661 nya platser anmälts till arbetsförmedlingen i länet, vilket är 1 031 fler än under samma period i fjol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista