Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio och Helmuth Petersson.
Flakeböle/Kalmar

Vittne: 55-åringen bad om lån på luciakvällen

"Du behöver inte, men du behöver ju inte säga hela sanningen" sa 55-åringen till ett av vittnena apropå att han hade bett om att få låna pengar. Under onsdagen berättade ett vittne om hur 55-åringen bett om att få låna pengar på luciakvällen förra året, den kväll då polis och åklagare menar att mordet på paret i Flakeböle begicks.

Den misstänkte 55-åringen verkade stressad och forcerad när han ringde till vittnet omkring klockan sju på luciakvällen.

– Annars är han alltid lugn, berättade vittnet.

När de båda senare talades vid bad 55-åringen alltså vittnet att inte säga hela sanningen när polisen skulle förhöra honom.

Hörde skott

Under onsdagens förmiddag har flera personer vittnat om vad de sett och hört under eftermiddagen och kvällen på luciadagen. Flera personer har hört skott från ett hagelgevär avlossas under kvällen, men exakt när de har hört skotten minns ingen av dem. En person säger att hon hört skott avlossas mellan klockan 19:15 och 21:15, då 55-åringen hade alibi.

Körde mot Flakeböle, enligt vittne

Ett annat vittne berättar att han såg den misstänkte 55-åringens bil på väg mot Flakeböle under eftermiddagen. Mannen körde en liten stund bakom 55-åringens bil vid 15:30-tiden på vägen mot Flakeböle. Vittnesmålet stämmer väl in i åklagarens beräknade tidpunkt för när 55-åringen bör ha kört till Flakeböle och vittnesmålet kan bli en viktig pusselbit i åklagarens beskrivning av tiden innan mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".