1 av 3
Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio.
3 av 3
Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio.
Oskarshamn

Efterlängtad kub på plats i Arena Oskarshamn

IK Oskarshamn har planerat i flera år för att sätta upp en mediakub i taket på Arena Oskarshamn. Varken ekonomi eller arenans takkonstruktion har gjort det möjligt förrän nu. Natten till onsdagen monterades de stora skärmarna äntligen upp över isen.

– Jag känner mig som ett barn på julafton, vi har slitit med det här i ett par år nu utan att få till en lösning, säger klubbchef Martin Svensson till P4 Kalmar när han blickar upp mot de ännu svarta skärmarna i taket.

Arbetet med att både ha råd att köpa skärmarna och kunna montera upp dem utan att riskera skador på taket har varit tidsödande och gjort att det inte varit möjligt förrän nu.

– Nu har vi med en lokal leverantör fått ett väldigt bra pris.

Modernaste tekniken

Nu hänger de fyra skärmarna mitt i taket. Under tiden klubben tvingats vänta med investeringen har LED-tekniken utvecklats så hela kuben bara väger omkring 800 kilo. Det klarar takstolarna från 1974 av med marginal.

Liknande utrustning finns sedan tidigare hos drygt hälften av klubbarna i allsvenskan men den som monterats i Oskarshamn har den allra senaste tekniken.

Att den inte monterats förrän ett par dagar före seriepremiären beror på planerat lång leveranstid från tillverkaren i Kina. Tidsplanen håller men är tight och Martin Svensson hoppas de mesta ändå ska fungera på lördag till hemmapremiären mot Asplöven.

Ska visa repriser

Med mediakuben på plats kan både publik och klubben själva se fram emot service som inte varit möjlig tidigare:

– När vi trimmat in allt kan vi visa repriser och bjuda på det bästa ur all statistik som finns och dessutom kan vi spetsa till matcharrangemanget.

Även om det är en stor investering nu så räknar han med att det ska betala sig på sikt.

– Redan nu kan vi se ett jättesug efter att få synas på skärmarna så visst blir det en plusaffär i slutändan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista