Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar

Matteutbildning på LNU håller för låg kvalitet

Utbildningen i matematik vid Linnéuniversitetet håller så låg kvalitet att Universitetskanslersämbetet överväger att återkalla rätten att utfärda denna examen. Kritiken handlar bland annat om att examensmålen har bristande kvalitet – och på Linnéuniversitet jobbar man nu med att åtgärda bristerna.

– Det känns givetvis väldigt tråkigt att få det här omdömet, säger Marcus Nilsson, prefekt för institutionen för matematik i ett pressmeddelande.

– Men vi har redan innan utvärderingen var klar påbörjat arbetet med att höja kvaliteten på de områden där UK-ämbetet anser att vi brister.

Bland annat har arbetet med att tydliggöra ansvarsfördelningen mellan handledare och examinator inletts.

Matematikutbildningen vid Linnéuniversitetet lockar studenter från många länder, främst från Ryssland, Ukraina, Kina och Tyskland. Universitetet samverkar med näringsliv och myndigheter i regionen, vilket gör det möjligt för studenter att skriva sina examensarbeten i samarbete med företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista