Foto: Helmuth Petersson.
Flakeböle/Kalmar

Mördade mannens bror: "Det har varit skitjobbigt"

1:37 min

Rättegången mot den 55-årige man som misstänks för att ha mördat ett par i Flakeböle förra året har varit jobbig för de anhöriga till de mördade. För den mördade mannens bror Petter Skoglund har det varit extra tufft eftersom den misstänkte också varit en nära vän till honom.

– När man förlorar sin bror och sin svägerska i en sådan här sak och det är en av ens absolut bästa vänner som kanske har utfört det här då, det har varit skitjobbigt, säger han.

Petter Skoglund har valt att sitta med vid och följa rättegången mot den misstänkte mannen. Han vill veta och få fram sanningen om det som hände hans bror och svägerska. Men att sitta mitt emot den misstänkte 55-åringen som tidigare var hans bästa vän har inte varit lätt.

– Det är ju så att man vill ha lite svar och man vill förstå, det går upp och ner. Man ser den misstänkte sitta där då, säger han.

Efter mordet i december har Petter Skoglund inte inte haft någon kontakt med sin tidigare bästa vän.

– Det var första gången jag såg honom nu i förra veckan, det var jobbigt.

Stöttade 55-åringen

År 2006 anklagades 55-åringen för ett annat dubbelmord på Öland, något som han sedan friades ifrån. Det mordet är fortfarande ouppklarat och var något som åtminstone till en början delade hela norra Öland i två läger. Petter Skoglund och det nu mördade paret valde att tro på 55-åringen och att stötta honom då, bland annat genom att ge honom jobb.

– Jag trodde ju på honom, jag litade på honom, det kanske var fel, men det får vi väl svar på nu.

Att följa rättegången är visserligen jobbigt men Petter Skoglund känner ändå att han vill vara med. Han vill veta. Men han är inte säker på att han kommer få reda på hela sanningen.

– Det kommer vi aldrig få veta om vi inte får ett erkännande, men vi kommer nog komma väldigt nära sanningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista