1 av 2
Initiativtagaren Tina Erixon. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio.
2 av 2
Asuka Nakamura och Carl-Henrik Fernandi medverkar på välgörenhetskonserterna. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio.
Västerviks kommun

Konserter ger pengar till kvinnojouren i Västervik

5:55 min

Tre välgörenhetskonserter under tre dagar i tre olika kyrkor ska ge pengar till Kvinnojouren i Västerviks kommun. Initiativtagaren Tina Erixon säger att det tyvärr är ett angeläget ärende.

Hon har tidigare varit med och arrangerat välgörenhetskonserter till förmån för andra ändamål, men eftersom flera personer hon känner haft kontakt med kvinnojouren blev det en satsning på dem.

Konserterna ges fredag i Törnsfalls kyrka, på lördag i Gladhammars kyrka och på söndag i Marieborgskyrkan i Västervik.

Medverkar gör Carl-Henrik Fernandi som bor i Västervik och som är välkänd saxofonist. Asuka Nakamura en av de bästa konsertpianiserna i Sverige och Karin Oswald på blockflöjt. Men även en nysammansatt kör ska framföra en del sånger. Det blir allt från Händel till Gabriellas sång.

Tina Erixon hoppas på stor uppslutning, för det finns inga biljetter att köpa, istället handlar det om att konsertbesökarna är givmilda:

– Vi har bett om en generös kollekt, så varje vuxen bör ju ha med sig en hundralapp till kollekten, säger hon med ett skratt. 

Pengarna går oavkortat till Kvinnojouren i Västerviks kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista