Henrik Rydström. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio.
p4 morgon

Rydström testar sin skadade vad

3:28 min

Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström var som vanligt med i P4 Morgon denna fredag. Idag handlade en hel del av snacket om den skada som han fick i vaden på träningen i onsdags. I eftermiddag testar han hur det fungerar att spela fotboll med en tejpning av vaden. KFF möter AIK på bortaplan på söndag.

Det är två blödningar i vaden som är problemet. Henrik liknar det vid en lårkaka, fast denna gången sitter den i vaden som är stel och öm. Blödningen har undersökts med ultraljud.

Rydström är förvånad hur snabbt ryktet spred sig om skadan i onsdags kväll.

– Jag försökte tona ner det, det låter så dramatiskt med skada, säger Rydström.

Hur blir det imorgon, blir det spel?

– Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag ska testa på träningen idag. Vår fantastiska sjukgymnast Kjell Svensson ska göra en tejpning så får vi se om det fungerar.

Det var i en situation på träningen som Henrik som skulle glidtackla och fick en smäll av David Elm.

Som vanligt kan du höra Kalmar FF:s match i sin helhet på söndag via webb och mobil. Sändningen startar kl. 14:55 via sverigesradio.se/kalmar. Du kan också lyssna i appen SR Play eller i Radiosportens app.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista