Gårdsbutiken och saluhallen Stenladan i Algutsrum prisas. Foto: Stenladan.
Din förmiddag

Stenladan får Gyllene Pumpan 2013

På fredagen blev det känt att gårdsbutiken Stenladan i Algutsrum får föreningen Årets Ölänningars pumpa 2013. Priset kommer att delas ut under invigningen av Ölands Skördefest i Årets By, Gårdby, 26 september av energiminister Anna-Karin Hatt. Men redan på fredagsförmiddagen kunde radioprogrammet Din Förmiddag avslöja vem det blir.

– Jag vill tacka alla kunder som kommer och handlar, säger Mikael Thernström som driver Stenladan tillsammans med Veronica Thernström.

Stenladan säljer egenodlade och närodlade produkter.

– Vi försöker hålla det som en liten saluhall kan man säga.

Gyllene Pumpan delas ut till till en ölänning, sommarölänning eller person från annan ort som gjort och gör bestående insatser för det "goda Öland".

Pristagaren arbetar aktivt för att marknadsföra det kulinariska Öland, för att odla, föda upp, framställa och/eller förädla förstklassiga råvaror eller för att med känsla, kärlek och skicklighet tillaga öländska maträtter.

Tidigare pristagare

Gunnar Kvarnbäck
Torsten Kellander
Johann Thaurer
Karin Fransson
Agne Thuresson
Josef Weichl
Kristina Jönsson
Ingrid Dahlberg
Betsy Gottfridsson
Eva Petersson
Lina och Pelle Boman/Hermansson
Tomas Isaksson
Krister och Gunilla Strandå
Charlotta Thunhov

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".