IFK Kalmar vann med hela 5-1 mot Limhamn Bunkeflo, detta var deras tredje raka vinst
Damfotboll

IFK Kalmar över nedflyttningstrecket efter storvinst

0:54 min

IFK Kalmar vann hemma mot Limhamn Bunkeflo med hela 5-1 i damernas elitetta. Laget har nu tre raka vinster och har tagit sig över nedflyttningsstrecket. Det återstår fyra omgångar där laget ska kämpa för att få stanna kvar i elitettan till nästa säsong.

IFK Kalmar har tre raka vinster i bagaget och spelar med ett självfötroende som de inte gjort på hela säsongen. I den 22 omgången tog de emot Limhamn Bunkeflo som de enkelt besegrade med 5-1.

Lördagen stod för en underbar sensommar dag och det bjöds på riktigt bra fotboll på Gröndal IP. IFK Kalmar började matchen starkt och gjorde mål redan i den sjätte minuten genom Linnea Johansson. Laget fortsätter att trycka på efter det men Limhamn Bunkeflo kvitterar till 1-1 i den artonde minuten genom Sara Stålhammar. IFK Kalmar tappade inte tempo för du utan redan två minuter senare gör Ewa Thunberg 2-1.

Bara fem minuter efter IFK Kalmars ledningsmål var det dags igen Linne Johansson sätter sitt andra mål för dagen och utökar ledningen till 3-1 i den tjugofemte minuten. Allt verkade gå som laget ville coh de tryckte fortsatt på bra i slutet av den första halvleken vilket resulterade i ytterligare ett mål. Filippa Curmark sätter lagets fjärde mål för dagen.

Inför den andra halvleken hade alltså IFK Kalmar ett starkt grepp om matchen, som de sedan aldrig släppte. Tempot minskar drastiskt i den andra halvleken och matchen är inte lika spännande längre. Men IFK har flera målchanser och Linnea Johansson sätter sitt tredje mål för matchen och lagets femte i den 61:a minuten. I och med detta fastställde hon resultatet 5-1 och de 182 personerna i publiken kunde gå hem mer än nöjda med lagets prestation.

Denna vinst betyder att IFK Kalmar ligger över nedflyttningsplatsen men det är endast målskillnad som just nu avgör om laget håller sig kvar i elitettan till nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista