IK Oskarshamn vann svängig match

Andreas Valdix IK Oskarshamn "Alltid kul att göra mål"
1:37 min

IK Oskarshamn vann en fullsatt hemmapremiär mot Asplöven med 5-4. I andra perioden vändes ett underläge med 1-3 till 4-3 på drygt en minut. Inför 3 275 personer så tog därmed IK Oskarshamn säsongens första seger. Bland de mest framträdande i hemmalaget var tvåmålsskytten Victor Backman.

Hemmapremiären i Arena Oskarshamn blev till slut en lättnandes suck för hemmalagets tränare Fredrik Söderström.

– Vi får en viktig trepoängare att bära med oss i den här resan som är väldigt lång för oss.

Victor Backmans ledningsmål efter knappt sju minuter blev startskottet på en målkavalkad i den först perioden. Det var dock Asplöven som gjorde alla tre målen och vände till 1-3.

I den andra perioden så dröjde det till 9.43 innan Victor Löfstedt reducerade. Det var startskottet på en målorgie av hemmalaget där Victor Backman och Andreas Valdix gjorde 3-3 och 4-3 inom tio sekunder. På bara dryga minuter så hade IK Oskarshamn vänt till ledning.

I den tredje perioden hade hemmalaget bra grepp om matchen och Asplöven hade svårt att skapa riktigt farliga chanser. När Jonathan Jonsson gjorde 5-3 för hemmalaget drygt sju minuter in i slutperioden så kändes Asplöven som ett slaget lag. Asplöven reducerade sedan till 5-4 men då återstod det bara fyra sekunder av matchen.

Fredrik Söderström menar att laget växer av segern med tanke på den svaga försäsong och seriepremiär som laget presterat.

– Vi har fortfarande en hel del att lära. Det har dock effekten att tilliten till varandra växer framöver.

Målskyttar:

6.55 1-0 Victor Backman

8.18 1-1 Simon Olsson (spel 5/4)

11.38 1-2 Lars Bryggman

11.54 2-2 Thomas Wallgren

29.43 2-3 Victor Löfstedt

30.58 3-3 Victor Backman

31.08 4-3 Andreas Valdix

47.05 5-3 Jonathan Jonsson

59.56 5-4 Lars Bryggman

Publik 3 275 personer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".