Rektor Anders Quist, Mona Jeansson från Kalmarsunds gymnasieförbund och Maxe Axelsson från Stage4you. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
torsås

Stage4you i Torsås får riksstatus

8:05 min

Stage4you Academy Music kommer att kunna ta emot elever från hela landet från nästa läsår. Skolverket har beslutat att godkänna ansökan. Det är första gången Kalmarsunds gymnasieförbund får en riksrekryterande spetsutbildning. 

Ansökan gällde riksrekryterande estetisk spetsutbildning för estetiska programmet med inriktning musik vid Stage4you Academy i Torsås.

– Det här är en viktig satsning för Gymnasieförbundet i Torsås kommun som visar att vi har en mycket bra verksamhet, säger Mona Jeansson, ordförande i Kalmarsunds gymnasieförbund.

I dag finns bara ett 20-tal riksrekryterande estetiska spetsutbildningar. Med inriktning mot musik finns det bara 10 förutom Stage4you Academy.

– Jag är både glad och positivt överraskad eftersom det är så hård konkurrens och kraven är högt ställda, säger Anders Quist, rektor vid Stage4you Academy.

Stage4you Academy Music är en treårig gymnasieutbildning enligt Skolverkets normer, med tre programfördjupningar: studio, artist och management. Målet med utbildningen är att ge mycket kvalificerade kunskaper och färdigheter i såväl musikens teoretiska delar som praktiskt musicerande, utifrån en bredd av ämnesområden inom musik, scen, management och ljudteknik.

Första antagningen till den riksrekryterande spetsutbildningen Stage4you Academy Music sker till nästa läsår 2014/2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista