Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio.
Vimmerby

Fler ville se Astrid Lindgrens Näs

Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby lockade fler besökare i somras än vad de gjorde förra året. Antalet besökare ökade med 20 procent under juli och augusti.

Och den ökande trenden verkar hålla i sig. Hittills under september är besökarna nästan dubbelt så många jämfört med 2012.

– Vi kan bara räkna antalet besökare som deltar i några av våra aktiviteter, men vi vet att antalet totala besök hos oss är minst dubbelt så många som de vi registrerar. Många människor kommer och njuter av omgivningarna, tittar på sockerdricksträdet, äter i vår servering och ser barndomshemmet från utsidan – hur många dessa gäster är kan vi bara uppskatta, säger Kjell Åke Hansson, vd på Astrid Lindgrens Näs.

Han tillägger att Astrid Lindgrens Näs nu siktar på att fyrdubbla besökarna till år 2016.

Den som besöker Astrid Lindgrens Näs kan bland annat se författarinnans barndomshem, eftersom det ligger i omgivningarna där hon växte upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".