Bengt Grafström tyckte att det var skönt att folk fick veta hur han mådde genom sina radiokrönikor. Foto: Maria Skagerlind / Sveriges Radio
p4 morgon

Bengt Grafström valde att tala öppet om sin cancer

Bengt: "Det är väl som en lång livskamp"
7:37 min

På tisdagen dog Sugarplum Fairys trummis, journalisten, författaren och bloggaren Kristian Gidlund. Hans blogg " I kroppen min" fick en enorm genomslagskraft och Kristians "Sommar" i P1 i somras blev ett av de mest avlyssnade. Radioprofilen Bengt Grafström, själv cancerdrabbad, valde att berätta om sin resa i P4 Kalmar.

Kristian Gidlund drabbades av magcancer 2011 och samtidigt började han skriva om sin kamp mot sjukdomen. I bloggen " I kroppen min" kunde man följa alla tvära kast mellan hopp och förtvivlan, många långa smärtsamma behandlingar och sorgen av att aldrig få uppleva sina barn.


Programledaren Bengt Grafström ville också berätta om livet med cancer. I en rad krönikor i P4 Kalmar fick lyssnaren följa med på en ingen vill göra.


– Egentligen är jag är inte en sån person som utåt pratar om det, jag bär det mest inom mig, säger Bengt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".