Västervik mot Vimmerby i länsderbyt. Foto/Patrik Wirengård, Sveriges Radio
Ishockey

Vimmerby överlägset i länsderbyt

2:25 min

Vimmerby vann länsderbyt i hockeyettan borta mot Västervik med 1-6 (0-1, 0-3, 1-2). Ju längre matchen pågick ju mer överlägsna blev Vimmerby. Anförda av lagets förstafemma med lagkaptenen Jakob Karlsson i spetsen så är nu Vimmerby obesegrade efter två omgångar.

Redan i den första perioden så tog Vimmerby tag i matchen och gjorde lagets första mål efter drygt tolv minuter genom Sebastian Nilsson. I den andra perioden avgjordes sedan matchen när gästerna gjorde tre raka mål. När Oskar Carlsson gjorde matchens snyggaste mål i slutet av den andra perioden var hemmalaget ett slaget lag.

Tomas Sandlin, ny tränare i Vimmerby, tyckte ändå matchen var ganska jämn men att man tog tag i initiativet tidigt och fick utdelning i rätt lägen.

– Vi har ett stabilt grundspel och spelarna gör sina uppgifter väl, svårare än så är det inte, säger Vimmerbys tränare, Tomas Sandlin.

Västervik var såklart ett besviket lag efteråt.

– Det är ju inga roliga siffror att visa upp för publiken, vi har en del att jobba på framöver, säger Västerviks tränare, Mattias Karlin.

Västervik Vimmerby 1-6 (0-1,0-3, 1-2)

Matchfakta:

(12.58) 0-1 Sebastian Nilsson (Alexander Holmberg, Emil Wahlberg)

(20.36) 0-2 Björn Jonasson (Jakob Karlsson, Alexander Holmberg)

(31.40) 0-3 Robin Olsen Syversen (Simon Dahl, Robin Ekström)

(39.08) 0-4 Oskar Carlsson (Alexander Holmberg, Björn Jonasson)

(41.57) 0-5 Robin Olsen Syversen (Markus Modigs, Tobias Thernelius)

(50.27) 1-5 Joakim Hedblad (Emil Georgsson)

(51.20) 1-6 Jakob Karlsson (Andreas Rundgren, Alexander Holmberg)

Publik: 1136

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista