P4 Morgon

Tioåring en av många som vill leda sagopark

3:10 min

Att vara vd för en sagovärld verkar vara en dröm för många. Ett hundratal personer har sökt tjänsten som ny vd för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Den äldsta sökanden var 61 år, den yngsta bara 10 år gammal.

– Vi är faktiskt glada över alla som sökt och vi är lite stolta över det åldersspann som de sökande har. Att ha ansökningar från alltifrån en duktig och initiativrik tioåring till en ambitiös och hungrig 61-åring. Det speglar väl kanske den målgrupp som vi har i parken, säger Ulrika Messing, styrelseordförande i Astrid Lindgrens Värld.

Vad händer nu i processen med de olika ansökningar som nu kommit in?

– Vi har redan kommit en bit på väg. De som inte har gått vidare i processen till intervjuer de har fått besked om det redan. Där finns bland annat den tioåringen som sökt, hon faller för att hon är alldeles för ung. Det finns ju fortfarande skolplikt i landet och det är ju bra om hon fullföljer det. Vi hade styrelsemöte igår och kommer nu påbörja intervjuerna i slutet av oktober och början av november, svarar Ulrika Messing.

Parken kommer visa sin uppskattning

Även om det alltså inte blir något nytt jobb för den tioåriga tjejen så kommer hon att uppmärksammas lite extra för sin drivkraft och att hon vågade skicka in en ansökan. Nästa säsong kommer hon nämligen bjudas in till parken tillsammans med sina föräldrar.

Vid årsskiftet väntas parkens nya vd vara klar.

Marcus Léonarde

Reporter
marcus.leonarde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista