Man anhållen för dubbelmord i Linköping

En man har anhållits, misstänkt för dubbelmordet i Linköping i höstas. Då knivmördades en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna brutalt av en okänd gärningsman.

Ulrika Olsson, informationschef vid polismyndigheten i Östergötrland säger till Ekot att 35-åringen är skäligen misstänkt, det vill säga den svagare graden av misstanke.

Mannen anhölls under måndagseftermiddagen. Enligt Ulrika Olsson är han inte tidigare dömd eller känd av polisen.

Varför mannen blev intressant i utredningen vill Olsson inte gå in på. Men det är polisens inre spaningsarbete som har gett resultat.

Den anhållne bodde tillfälligt i Göteborg när han anhölls, men ska ha befunnit sig i Linköping när morden begicks. Enligt Olsson saknar han alibi för tidpunkten.

Mannen är inte svensk medborgare, men har bott i Sverige en längre tid. Han är ostraffad och tidigare inte känd av polisen.

På tisdagen ska mannen förhöras av poliser i Linköping. Då ska även Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) analysera blodprov som har tagits på den anhållne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".