Kontroversiell utställning byter namn

Det kontroversiella namnvalet för utställningen på Virserums konsthall, som skulle heta ”Hata Sydkraft och Telia” byter namn efter starka reaktioner från Sydkraft, Telia, politiker i Hultsfreds kommun och delar av konsthallens styrelse. Det nya namnet blir ”Älska Sydkraft och Telia”, med ett eventuellt frågetecken efteråt.

Den konstnärlige ledaren Henrik Teleman säger till P4 Kalmar att man är inne på det här med starka känslor, och kraftiga svängningar och ett tag framöver iallafall kommer utställningen ha det nya namnet. Han är samtidigt öppen för eventuellt ett namnbyte till innan utställningen öppnar.

- Äska är passionerat, om man är riktigt förälskad i någon, och den personen inte är passionerad tillbaka älskar vi ju mer. Och vi vill ju jättegärna ha el och vi vill jättegärna ringa Telia och felanmäla men kommer inte fram, och då älskar vi ännu mer, säger Henrik Teleman.

- Dessutom vi vill ju inte att våra politiker ska vara ledsna, vi vill att de ska älska oss så som vi älskar dem, säger Teleman till P4 Kalmar.

Men att det nya namnet skulle andas ironi vill han inte hålla med om.

- Jag försökte säga att det var lite med glimten i ögat när den skulle heta ”Hata sydkraft och Telia”, men det var ingen som trodde på det. Och därför är detta inte heller ironiskt, säger han.

Det är de drabbade av stormen Gudrun som i utställningen får uttrycka sin kritik och ilska genom skrift, bild och film. Utställningen öppar den 20 mars och ska pågå till den 15 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".