Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
P4 Morgon

Matbloggen hjälpte Ann-Sofi att må bättre

"Tänker på mat hela tiden"
7:08 min

Det var en utmattningsdepression som gjorde att Ann-Sofi Karlsson i Hultsfred startade en matblogg. Den hjälpte henne att laga och sedan äta åtminstone ett mål mat om dagen. I dag är bloggen prisad och uppmärksammad över hela landet.

– Mat är väldigt roligt tycker jag, det har alltid varit en passion för mig. Både att laga, men också tänker jag väldigt mycket på mat, säger Ann-Sofi Karlsson.

Varför började du blogga?

– Jag hamnade i en utmattningsdepression för 4-5 år sedan. En dag gick det inte att vare sig äta eller gå upp på morgonen. Så jag var tvungen att få i mig mat och tänkte att då startar jag en matblogg så jag nästan skulle bli tvungen att laga mat varje dag, förklarar Ann-Sofi Karlsson.

Hur har bloggen hjälpt dig?

– Det har hjälpt mig jättemycket, jag är i stort sett frisk idag tycker jag, svarar Ann-Sofie Karlsson.

Är det så att du rentav blivit överintresserad?

– Jo det har jag, så är det ju. Jag går ju runt och tänker på mat hela tiden och jag skriver ned alla möjliga sorters recept. Det ligger papper överallt. Man kan vakna mitt i natten och behöva skriva ned någon smakkombination som man kommer på, berätta Ann-Sofie Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".