Nybro

Han är fastighetsskötaren som blir kommunalråd

9:13 min

Socialdemokraterna i Nybro valde på söndagen Mikael Svanström till nytt kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Nybro kommun. Mikael Svanström efterträder därmed Markus Lund på posten.

I ett pressmeddelande säger Mikael Svanström att han kommer arbeta för en s-majoritet i kommunen. Vidare lyfter han fram minskade barngrupper i förskolan som ett mål inför kommande mandatperiod.

Mikael Svanström är 55 år och har under lång tid engagerat sig fackligt, i det socialdemokratiska partiet och suttit i flera kommunala bolagsstyrelser. Han är idag gruppledare i kommunfullmäktige och ordförande för Nybro socialdemokratiska arbetarekommun. 

Mikael Svanström säger också i pressmeddelandet att han vill satsa på bostadsbyggandet i Nybro kommun för att underlätta inflyttning.

Svanströms nuvarande uppdrag

* Ordförande i Nybro Socialdemokratiska Arbetareförening,

* Ledamot och gruppledare i kommunfullmäktige, ledamot i kommunstyrelsen, KSRR, Nybro Brunn.

* Ordförande i Energibolagen

* Ersättare i KSAU, Budgetberedningen, Lärande och Kultur, Personalorganet, Krisledningsnämnden, NKAB.

* Personalrepresentant i NBAB.

* Huvudman i Sparbanksstiftelsen Kronan.

Mer om Mikael Svanström

* Familjen består av frun Mariana, sönerna Pierre, 29, och Tobias, 25, och hunden Bruno Pälsfager, 1, en Softcoated Wheaten Terrier

* Fritidsintresset är matlagning med kroppkakor som specialitet.

* Spelade i ungdomen ishockeyback i Nybro IF med en 4:e plats i JSM som främsta merit. Har på isen mött hockeylegender som Bengt-Åke Gustafsson och Håkan Loob och stänkt in en puck från blå i Pelle Lindbergs högra kryss.  Varit ungdomsledare i Nybro IF hockey i 15 år. I dag sker den mesta motionen ihop med Bruno.

Nyheterna P4 Kalmar

nyheter.kalmar@sverigesradio.se

Nyhetstips: 0480-59 000

(tipstelefonen är öppen dygnet runt)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.