1 av 3
Stefan Lundgren och Mikael Erixon. Foto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio
2 av 3
Få kom till manifestation för Kajplats för Gotlandsbåten. Foto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio
3 av 3
Mikael Erixon och Stefan Lundgren talar med DestinationGotlands VD Christer Bruzelius och Per Erling Evensen. Foto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio
Västervik/Gotland

Manifestation för kajplats för Gotlandsbåten på Östercentrum

1:11 min

Det var få som kom till lördagens manifestation för en kajplats i Visby hamn till Gotlandsbåtens färja till och från Västervik i sommar. Kajplats nu, var kravet.

Men intresset var svalt. Förutom arrangörerna, Destination Gotland och media, var det bara någon enstaka person som var där, utanför Österport i Visby.

Det är företagarna från nordvästra Gotland som tagit initiativ till manifestationen.

Initiativtagarna Mikael Erixon och Stefan Lundgren höll inför den fåtaliga publiken. Men de var ändå inte missnöjda med uppslutningen eftersom bland andra Destination Gotlands VD och Gotlandsbolagets VD var på plats.

På måndag väntas regionsstyrelsen fatta beslut om vilka villkor som de ser som möjliga för att Gotlandsbåten ska få en möjlighet att lägga till i Visby hamn.

Någon diskussion mellan Destination Gotland och Regionsstyrelsen har det inte varit idag, säger regionstyrelsens ordförande Åke Svensson, S, som inte tänker delta i dagens manifestation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista