Kalmar

Stadsmissionen startar sms-kampanj

0:23 min

Stadsmissionen i Kalmar ska för första gången genomföra en sms-kampanj för att samla in pengar till de hemlösa i Kalmar och andra utsatta människor. Anledningen till att de använder sig av sms är att människor har mindre kontanter i sin plånbok och därmed skänker mindre pengar till Stadsmission.

Om bara några veckor, den förste advent, startar Kalmar Stadsmission sin julinsamling till hemlösa och utsatta personer.

I år har organisationen tagit hjälp av skolelever från Östersjögymnasiet som fått komma med förslag på hur insamlingen ska gå riktigt bra. En av nyheterna som ungdomarna kommit på är att alla ska kunna SMS:a in en tia till insamlingen.

– Det kommer att fungera jättebra, för det är ju någonting som människor redan är ganska vana vid i olika sammanhang, för man gör ju väldigt mycket med sin mobil idag. Och det här med tian, i våra öron lät det som en alldeles för låg siffra att jobba med. Men det här med att en liten peng gör stor skillnad för någon. Vi har också fått lära oss någonting som vi kan ta med oss, säger Lotta Alberius på Stadsmissionen i Kalmar.