Fotboll

Johan Israelsson blir spelande tränare i Lindsdal

6:32 min

Lindsdals IF har hittat Kent Bohmans ersättare som huvudtränare för herrlaget i divison 2 och det blir en tränartrio med Johan Israelsson, Per-Ola Friman och Mattias Edman som tar över. Årets lagkapten Johan Israelsson tänker vara spelande tränare.

– Jag fick frågan för två veckor sedan och i början var jag väldigt tveksam. Efter att jag pratat med rutinerade tränare i närheten, som sa bara kör, så sa jag ja säger Johan Israelsson till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Johan Israelsson blir nästa år en av tre tränare i herrlaget som spelar i division 2. Att både spela själv och samtidigt vara en av tre som delar på uppdraget kräver lite extra planering;

– Jag är bara 27 år och vill vara med och fightas på planen ett par år till. Det blir av de största utmaningarna  att kunna kombinera eget spel och att vara tränare.

Rollerna måste sätta sig

Johan Israelsson har förankrat planerna på att bli tränare hos spelarna i årets trupp och har mött en del tvivel.

– Jag pratade med rutinerade spelare som Carl Sahlen och Johan Wittberg och de sa att det ska bli spännande men att det kan bli problem innan rollerna har satt sig.

Koll på andra spelare

Den nya tränartrion börjar sitt nya uppdrag i december när laget samlas igen efter ledighet under november. Johan Israelsson skall börja grovplaneringen för 2014 och kartlägga truppen för att se vilka förändringar som kan bli aktuella bland spelarna.

– Jag har rätt bra koll på andra spelare i närheten och har namn på några spelare som jag hoppas ska spela i Lindsdal 2014.

Hoppas samarbeta mer med Kalmar FF

Johan hoppas på mer samarbete med Kalmar FF och kommer följa deras ungdomstränare Jens Nilsson under december. I Kalmar FF spelar Johans bror Erik och han stöttar storebror i den nya rollen:

– Han tycker det är en häftig utmaning att en 27-åring får ansvaret att träna ett lag i division 2 och stöttar mig i beslutet.