Innebandy

Stabil seger för Kalmarsunds damer

0:53 min

Efter förra helgens förlust borta mot Warberg var det dags för ännu en vinst till Kalmarsunds damer. Denna gång vann man hemma mot Älvstranden med 5-1 och laget gick upp på en andraplats i tabellen efter just Warberg.

Under söndagen gästade Älvstranden Kalmar sportcenter och FBC Kalmarsund i damernas div 1 innebandy. Kalmarsund som endast har en förlust under säsongen, som kom i förra omgången, var riktigt revanchsugna idag. Laget tryckte på från början och i den tredje minuten gjorde lagkaptenen Josefine Bengtsson 1-0. Men sen dröjde det länge innan nästa mål kom.

I den andra perioden fortsatte Kalmarsunds damerna att pressa men skotten satte inte där de skulle och Älvstrandens målvakt visade på några riktigt fina räddningar. Det var inte förs än i den tredje perioden som 2-0 målet kom. Efter 8.34 satte Annie Nilsson målet och då släppte det laget. 3-0 satte Danielle Warme i den trettonde minuten, 4-0 efter sjutton minuter av Emma Andersson och vinsten såg ganska självklart ut. Älvstranden hann dock sätta ett mål innan Danielle Warme satte sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet 5-1-

Lagkaptenen Josefine Bengtsson var väldigt nöjd med resultatet men tyckte att det var en konstig match. De spelade bra alla tre perioderna men lyckades inte satte sina chanser, det var många onödiga missar. Josefin som gjorde lagets första mål blev också utsedd till matchens bästa spelare.