eftermiddag i P4

Robert, Allan & Linda spelar sommarteater i Kalmar

7:38 min

I sommar återvänder komikern och skådespelaren Robert Gustafsson till scenen i Krusenstiernska gården i Kalmar. Med sig har han bland andra Allan Svensson och Linda Olsson, och i måndagens Eftermiddag i P4 avslöjade de mer om vad publiken kan vänta sig.

Årets uppsättning heter "Charmörer på vift", och i de två huvudrollerna ses Robert Gustafsson och Allan Svensson.

Båda två har uppträtt i Krusenstiernska gården tidigare, och säger att de ser fram emot ännu en sommar i Kalmar.

– Som skådespelare när man står där, allting är fixat och det är en tacksam scen att spela från, och även som publik, för det har jag också, varit så är det väldigt fixat och ordnat. Det är en idyllisk inramning med köksträdgården där. Jag tycker den är toppen, jag tycker det är den bästa jag spelat på, säger Allan Svensson.

P4 Kalmar: Vad handlar lustspelet om?

– Det handlar om moralens väktare, vi har förlagt handlingen till Nybro i och med att det handlar om moral. Allans roll, som spelar moralens väktare, som är engagerade i detta och hans underhuggare, jag, åker till en mässa i Stockholm för att delta i riksstämman för moralens väktare. Men Allan går inte på riksstämman utan skickar dit mig. Han går istället på nattklubb och träffar en förtjusande varietéartist. Sedan visar det sig att det är hans frus dotter från ett tidigare äktenskap, berättar Robert Gustafsson.

När den välkände komikern besökte P4 Kalmar på måndagseftermiddagen hade han, förutom Allan Svensson, även med sig Linda Olsson - som i och med 2014 års uppsättning gör sommarteater i Kalmar för första gången.

– Det ska bli jätteroligt. Fast jag har inte ens sett trädgården där vi ska spela ännu, så det känns lite spännande, säger hon till P4 Kalmar.

Förutom tre nämnda skådisar så dyker även Ing-Marie Carlsson upp i uppsättningen, liksom Per Eggers, Jeanette Capocci, Lars Väringer och lokala förmågor.

Den 25-26 januari kommer det att hållas audition i Kalmar för att hitta dessa talanger.