Kalmar

Planerna på ett nytt mediehus dras tillbaka

4:05 min

Det blir inget nytt mediehus vid Systraströmmen i Kalmar, där tidningen Barometern planerat att flytta in. Istället drar Gota Media tillbaka planerna med omedelbar verkan. Planen är nu att bygga om de gamla lokalerna istället.

Enligt Bennie Ohlsson, som är ordförande för Gota Media, har beslutet vuxit fram.

– Det finns framförallt två skäl. Det ena är naturligtvis tidsaspekten och det andra är verksamhetens förändring från det att vi startade projektet 2007, säger han till P4 Kalmar.

Han betonar att det inte ligger några ekonomiska motiv bakom omsvängningen. Och han tror att det nygamla tidningshuset, som det ju blir i och med ombyggnaden av koncernens befintliga lokaler i centrala Kalmar, kommer att maffigt i sig.

– Man kan säga det som en motvikt till att det nya tidningshuset på 2 500 kvadrat inte blir av, att man renoverar det gamla på 5 000 kvadratmeter - så det kommer att bli ett mycket häftigt tidningshus mitt på centrala Kvarnholmen.

Ombyggnaden av tidningshuset på Södra Långgatan i Kalmar ska vara klar i slutet av år 2015. I lokalerna ska förutom Barometern även Östran ha sin verksamhet.