Emmaboda

Håller glasauktion för barnen i Filippinerna

9:22 min

Glaskonstnären Anna-Linda Gabriel, som bor utanför Emmaboda, auktionerar ut ett av sina konstverk till förmån för tyfonens offer på Filippinerna. Anna-Lindas pappa kommer från Filippinerna och hon har besökt sin släkt många gånger. Familjen har klarat sig men nu vill Anna-Linda hjälpa andra genom att sälja en skulptur som hon kallar för Evighetsspiralen.

Hon arbetar just nu i glashyttan på Glass Factory i Boda och där kan man se konstverket som säljes till högstbjudande. Auktionen avlutas den 15 december och pengarna kommer skickas till FN-organet Unicef som riktar sig till barn.

Just nu arbetar Anna-Linda med en serie glas som hon kallar Nutrition Needed. Ett projekt som startade den sjätte november och pågår till 20 december i hyttan på Glass Factory.

Anna-Linda berättar att den sista veckan har dagarna präglats av ovisshet och en maktlös känsla av att hon är långt borta, som hon själv uttrycker det: "skonad ifrån den fatala nedräkning som pågår just nu, där liv långsamt tynar bort i brist på rent vatten, mat, och medicin".

Fotnot: Auktionen sker via Anna-Linda Gabriels webbsida.