Socialdemokraternas riksdagskandidater från Kalmar län. Från vänster: Karl Längberg, Lena Hallengren, Håkan Juholt, Laila Naraghi, Krister Örnfjäder, Camilla Stridh och Nasim Malik. Foto: Jonas Hallberg/Socialdemokraterna

Laila Naraghi tog fjärdeplatsen på S valsedel till riksdagen

När Socialdemokraterna i Kalmar län skulle spika sin valsedel inför riksdagsvalet tog Laila Naraghi fjärdeplatsen, trots att hon inte fanns med i valberedningens förslag. Som väntat toppar Håkan Juholt och Lena Hallengren listan.

Krister Örnfjäder, Västervik är trea och Karl Längberg från Nybro är femtenamn på listan.

Men den stora förändringen från valberedningens förslag är att Laila Naraghi från Oskarshamn som inte alls fanns med i valberedningens förslag tog fjärdeplatsen och petade bort Gunilla Johansson från Borgholm. Röstsiffrorna blev 79 mot 64 och tre röster var ogiltiga.

Socialdemokraterna i länet har innan distriktskonferensen varit oeniga om hur man utsåg kandidaterna på valberedningens förslag. Laila Naraghi har öppet kritiserat valberedningen då hon säger att hon aldrig fått frågan om att stå med. Valberedningens ordförande Ulf Nilsson menade att Naraghi sagt att hon inte var intresserad.

Socialdemokraterna i Kalmar län har idag fyra platser i riksdagen.

– Vi har fattat beslut om en mycket kompetent laguppställning. Vi har en lista som representerar hela länet, som innehåller personer med olika åldersspridning, yrkesbakgrund och erfarenheter, säger Lena Segerberg (S), distriktsordförande.

Vid distriktskongressen fattades också beslut om politiska prioriteringar inför valrörelsen. Huvudinriktningen för Socialdemokraternas regionala politik handlar om jobben, skolan och sjukvården.

– Vi Socialdemokrater i Kalmar län har medvind i den lokala och regional opinionen. I det senaste valet ökade vi i sju av tolv kommuner. Vi bär det politiska ansvaret med framgång i landstinget, i Kalmar, Emmaboda, Nybro, Oskarshamn och numera även i Västervik. Vi har duktiga politiska företrädare i alla våra kommuner, vi står redo och starka att ta över även i de kommuner där vi för tillfället är i opposition. Och vi ska göra ett riktigt bra riksdagsval, sa en segerviss Lena Segerberg.

S valsedel till riksdagen:

1. Håkan Juholt, Oskarshamn

2. Lena Hallengren, Kalmar

3. Krister Örnfjäder, Västervik

4. Laila Naraghi, Stockholm

5. Karl Längberg, Nybro

6. Camilla Stridh, Vimmerby

7. Nasim Malik, Kalmar

8. Angelica Katsanidou, Överrum

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista