Stjärnan lyste starkast i annandagsbandyn

Stjärnan lyckades bäst av länslagen i annandagsbandyn och vann med 7-2 mot Bore efter fem mål av ryske junioren Ivan Ushakov. Tjust nådde 3-3 borta mot Jönköping medan Målilla förlorade mot Skirö/Nävelsjö som vann med 6-3.

Jönköping - Tjust

Tjust spelade annandagsbandyn borta mot Jönköping i bandyallsvenskan och ledde med  2-1i paus efter två mål av Jaakko Niemi. Hemmalaget vädne på matchen i andra halvlek innan Tjusts lagkapten Anders Davidsson gjorde matchens sista mål till 3-3 med knappt tio minuter kvar att spela.

Jönköping - Tjust 3-3  ( 1-2)
Målskyttar Tjust: Jaakko Niemi 2, Anders Davidsson 1

Stjärnan - Bore

422 åskådare kom till Arena Oskarshamn för att se derbyt mellan Stjärnan och Bore.

Hemmalaget kopplade greppet direkt och ledde med 5-2 i paus. Så långt hade Ivan Ushakov gjort tre mål för Stjärnan. I andra halvlek gjorde han ytterligare två mål och slutresultatet blev 7-2.

Stjärnan - Bore 7-2 (5-2)

Målskyttar Stjärnan: Ivan Ushakov 5, Valery Savichev, Christian Åström
Målskytt Bore: Ronnie Polgar Gegerfelt 2 

Skirö/Nävelsjö - Målilla

Målilla fick en tung start på bortamötet med Skirö/Nävesjö. Hemmalaget ledde med 2-0 efter drygt 13 minuter inne i arenan i Vetlanda. Målilla jobbade sig in i matchen och i halvtid var ställningen 3-2 men i andra halvlek avgjorde serieledarna under sista kvarten med två mål av junioren Timmy Strandberg till 6-3.

Skirö/Nävelsjö - Målilla 6-3 (3-2)
Målskyttar Målilla: Filip Fransson 2, Tobias Petersson 1 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista