Hans Eklund. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Kalmar FF:s nya tränare: I takt med tiden kommer jag att ta mer plats

16 min

Det är nya tider i Kalmar FF. En ny tränare ska sätta sitt avtryck på spelet och göra nya intryck på laget. I en intervju med P4 Kalmar berättar Kalmar FF:s nya fotbollstränare Hans Eklund om sin nya roll och hur han försiktigt "smyger in" som ledare efter Nanne Bergstrand.

– Min stil i början är nog att smyga in lite försiktigt. Just nu har jag en bra andretränare, Patrik Hansson, som sköter en del av träningarna och så går jag runt och observerar. Sedan i takt med tiden så kommer jag att ta mer plats.

– Nanne har gjort så väldigt mycket bra saker så det är gäller att behålla det och bygga vidare på det. Att inte vädra för vädrandets skull, men ändå få dem att känna att det är någon form av förändring – en ny röst, lite nya övningar och ett nytt tänk så att killarna kommer upp på tå igen.

Är det många spelare som uppvaktar dig, med frågor om vad du tänker för olika positioner och för just honom?

– Nej, spelarna är lite mer avvaktande nu i början, berättar Hans Eklund.

– Sedan finns det säkert spelare som kanske har haft en skräddarsydd roll under Nannes tid. Jag kommer att spela lite mer 4-4-2. Då kanske det finns spelare som kommer lite i kläm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista