Sportkometpriset 2013

Rebecka Sternisa Bellander nominerad till sportkometpriset

8:59 min

I slutet av januari utser P4 Kalmar årets sportkometer. Dagens kandidat är 19-åriga Rebecka Sternisa Bellander som spelar rullstolstennis i Oskarshamns TK. Meriterna efter att bara ha varit aktiv i ett år är imponerande värre med guld i nordiska mästerskapen och guld i svenska mästerskapen.

Rebecka åker regelbundet på i princip alla läger som rullstolstennisförbundet anordnar. Det innebär att hon är iväg på träningsläger i stort sett en gång varje månad. Hon tränar i övrigt hårt tre gånger i veckan, men kör också erforderlig sjukgymnastik en gång i veckan för att bibehålla den styrka som finns i underkroppen.

Rebecka är en tennistjej som älskat idrott och träning och att hon har hittat en ny idrott betyder självklart mycket. Hon började spela tennis två år efter att hennes sjukdom bröt ut och var tidigare en riktigt lovande fotbollsspelare som gick på fotbollsgymnasiet.

Har du förslag på kandidater till P4 Kalmars sportkometpris? Skicka då e-post till sport.kalmar@sverigesradio.se 

Kriterier för P4 Kalmars sportkometpris

Vinnaren ska ha...

… fått ett avsevärt lyft i karriären under året som gått, resultatmässigt eller genom mästerskapsmedaljer/framgångar.

… en fast förankring i länet, d v s boende här större delen av uppväxten eller idrottsfostrad i en länsklubb – och  helst tävlande för en länsklubb

… en elitbetonad inställning till sin sport, både sett till träningsdos och till tävlingshuvud.


… möjlighet att inom några år konkurrera om medaljer i svensk seniorelit eller internationella mästerskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.