Godkänt för rederiet efter grundstötning i Oskarshamn

1:36 min

Destination Gotland får godkänt av trafikverket efter färjan M/S Gotlands grundstötning i Oskarshamns hamn. Enligt Lars Hellström på Trafikverket har rederiet hanterat situationen som uppstått enligt avtalet med staten. Några böter för uteblivna turer är inte aktuella.

Det som hände direkt var att turen tillbaka till Visby ställdes in och även turerna dagen efter. M/S Visby som annars går till och från Nynäshamn sattes sen in i trafik till Oskarshamn på nätterna. Också det enligt avtal enligt Lars Hellström.

– Det gäller att i första hand upprätthålla antalet turer, och då prioriteras norra linjen. Det är ingen önskvärd situation, men det är det som kan åstadkommas med rimliga medel, säger Lars Hellström.

Situationen ska lösas skyndsamt genom reparation eller ersättningsfartyg, men hur lång den tiden är står inte i avtalet. Det är en bedömning som kommer att göras i efterhand.

Beskedet hittills är att m/s Gotland ska vara ur trafik ett par veckor. Och som Destination Gotland hanterat situationen hittills är det inte aktuellt att kräva några böter för uteblivna turer enligt Lars Hellström.

– Det ser mycket bra ut, säger Lars Hellström.