The Hives turnébuss blir museiföremål i Hultsfred

1:08 min

Snart kommer Rock City-gatan i Hultsfred att ha en ny attraktion, nämligen The Hives allra första turnébuss. För några veckor sedan lade bandet ut bussen, en Dodge Van på annons under rubriken bortskänkes – och Hultsfred vann huggsexan om fordonet.

Den bästa motiveringen från den som anmälde intresse skulle innebära en donation från the Hives – och Rockarkivet i Hultsfred vann den gamla, knappt trafikdugliga, rishögen till Dodge van.

– Jag tror de blev lite smickrade av att det här ska bli ett museiföremål och bevaras för framtiden, säger Stefan Ölvebring som är chef på Rockarkivet. 

The Hives bildades i början på 1990-talet och har haft stora framgångar, både på  hemmaplan och internationellt. De har också spelat på Hultsfredsfestivalen.

Bilen som Svenskt Rockarkiv nu fått var alltså bandets allra första turné-van.

Bussen ska på Rock City ser ut som den gjorde när bandet övergav den.

Utsidan har visserligen tvättats men insidan har lämnats som det var, med några tomma ölburkar, någon fimp och blandband i kassettspelaren.

Nu ska bussen ställas upp på Rock City, på en inomhusgata, tillsammans med annat material från gruppen.

– Vi kommer göra en utställning kring den, med lite bilder på the Hives, och förhoppningsvis få in ytterligare material från gruppen som vi ställer ut ihop med det här.