Magnus Krusell. Foto: Malin Gustavsson

Krusell bloggar om möjlig startelva

Det spekuleras vilt kring hur Kalmar FF:s nya tränare Hasse Eklund tänker formera sin startelva. Radions Kalmar FF-krönikör Magnus Krusell leker med tanken i ett nytt blogginlägg på sin Kalmar FF-blogg.

Magnus Krusells blogginlägg 10 januari:

Hur tänker Hasse Eklund?

Äntligen är försäsongen igång. Kalmar FF har under ledning av nye tränaren Hasse Eklund börjat uppbyggnadsträningen inför en säsong som ser ut att kunna bli riktigt spännande.

Nu ökar också spekulationerna kring hur Hasse Eklund tänker formera sin startelva. Låt oss leka med den tanken ett ögonblick. Det enda vi vet i utgångsläget är att Eklund föredrar att spela 4-4-2 med offensiv tyngdpunkt.

På målvaktssidan litar enligt mina källor inte lagledningen på att Lars Cramer verkligen är så bra som han var i höstas. Nye Ole Söderberg kan mycket väl vara den nye förstemålvakten. Bra med tuff konkurrens.

Försvarslinjen innehåller ett par frågetecken. Ludvig Öhman är nyopererad och sannolikt inte att räkna med fullt ut förrän efter VM-uppehållet i sommar. Emin Nouri har skrivit nytt kontrakt, men är samtidigt på pr-turné i Turkiet och kan vara förlorad. Rasmus Sjöstedt är utlånad till Falkenberg. Lite märkligt ur ett KFF-perspektiv (med tanke på ovissheten kring Nouri), men förståeligt utifrån Sjöstedts egna sportsliga ambitioner. Hasse Eklund vill ha in ytterligare en mittback i truppen.

Trolig backlinje just nu: Solheim/Nouri, Djordjević, Thorbjörnsson, Larsson/Holmvik

På mittfältet lider KFF av överflödets förbannelse: Hallberg, Ismael, Gutu, Ring, Romario, Söderqvist, Eriksson, Diof, Sachpekidis, Bertilsson och Hovda. Hela 11 spelare konkurrerar om fyra platser. Eller görs någon om till försvarare/anfallare? En annan fråga är om Melker Hallberg "offras" i en kantroll för att bereda plats åt nye norrmannen Tor Øyvind Hovda, som lovordas och verkar vara en tilltänkt startman. Vad håller Ismael för? Är ynglingen redo att vara en mer permanent startspelare i år? Blir Måns Söderqqvist kantspelare på mittfältet eller anfallare bredvid David Elm? Spelare som Romario och Tobias Eriksson kan få problem att ta plats i år. 

Tänkbart mittfält: Hallberg, Ismael, Hovda, Söderqvist

Anfallsalternativen är mycket begränsade för Hasse Eklund. David Elm är så klart given. Men vem ska spela bredvid? Gamle Daniel Mendes har egenskaperna (snabbheten och målfarligheten), men hur bra är han jämfört med tidigare? Diouf och Söderqvist är tänkbara även här - kanske även den avigt löpande Jonathan Ring? Av supportrarna är Sebastian Andersson utdömd efter två mycket bleka säsonger. Men här finns en potential, som kanske Hasse Eklund kan locka fram? En ny spelare lär komma in och den som för tillfället nämns mest i sammanhanget är förre Mjällbyspelaren David Löfquist. Säkert ett mycket bra val i så fall. Helt klart en man för startelvan.   

Första träningsmatchen för KFF blir borta mot Mjällby den 1 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista