1 av 2
Simon Pettersson, målskytt för Vimmerby Hockey mot Mörrum. Foto: Patrik Wirengård/P4 Kalmar
2 av 2
Det blev en tät och målfattig match mellan Vimmerby och Mörrum i allettan. Foto: Patrik Wirengård/P4 Kalmar

Backmål bakom VH-seger

Simon Pettersson "Vi skall ligga i toppen"
1:16 min

Vimmerby vann den täta matchen hemma mot Mörrum på fredagskvällen med 3-1. Mörrum ledde halvvägs men då lade Vimmerby i en högre växel och vände och vann till slut rättvist.

Första perioden bjöd på en hel del målchanser men inga mål. Främst var det Mörrum som testade hemmamålvakten Calle Brattenberger vid flera tillfällen.

Vimmerby vände underläge i andra perioden

Helt logiskt var det ett bättre Mörrum som tog ledningen i början av den andra perioden när Henrik  Andersen gjorde 0-1 när han styrde in Johan Hedmans skott. Därefter var det nästan bara Mörrum och därför kom Vimmerbys kvittering helt ologiskt när backen Oskar Carlsson, mitt i perioden, gjorde 1-1 på en avvaktande utvisning för Mörrum.

Bara minuten senare upprepade sig historien när backkollegan Simon Pettersson gjorde 2-1 i väntan på att en Mörrumspelare skulle få sätta sig i utvisningsbåset.

I tredje var Vimmerby starkast

Tredje perioden blev dramatisk där det dock var Vimmerby som ändå skapade de klart vassaste chanserna. Bästa läget hade Andreas Rundgren som missade öppet mål efter passning från Robin Olsen Syversen. Mörrum fick allt svårare att hitta klara mållägen och när det väl skedde så stod Calle Brattenberger i vägen. Sebastian Nilsson avgjorde istället för hemmalaget när Pelle Ströms passning nådde fram till Sebastian som sköt in 3-1 med bara tre minuter kvar.

I och med segern så är nu Vimmerby uppe på fjärde plats i tabellen. Nästa match är på söndag borta mot Skövde IK:

Matchfakta:

(22.57) 0-1 Henrik Andersen (Johan Hedman, Brandon Wong)

(30.35) 1-1 Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Robin Olsen Syversen)

(31.58) 2-1 Simon Pettersson (Tobias Jonsson, Alexander Holmberg)

(56.57) 3-1 Sebastian Nilsson (Pelle Ström)

Skott: 20-32

Utv: VH 4x2 min, Mörrum 1x2 min

Publik: 901

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".