Utvisning knäckte Västervik

1:36 min

Matchen började bra för Västervik hemma mot Kumla i hockeyettan då de de tog ledningen i början av matchen. Det var två jämna lag som mötte varandra men Kumla avslutade starkast och gjorde segermålet med tio sekunder kvar av matchen, gästerna vann med 3-4.

Patrik Karlkvist blev utsedd till matchens lirare i Västervik men han var inte nöjd med matchen. Han tyckte att laget inte spelade bra och att de slarvade väldigt mycket ute på isen. Karlkvist menar också på att laget tar alldeles för många onödiga utvisningar under hela matchens gång. Och det var en utvisning i slutminuten mot Västervik i slutminuten som gjorde att Kumla fick en bra chans att sätta det avgörande målet, vilket de gjorde. 

Västervik började dock matchen bra då de tog 1-0 ledningen efter 10:35 genom Eric Backman. Kumla kvitterade två minuter senare och började trycka på allt mer ju längre matchen gick. Och innan periodpaus hinner de även att sätta 1-2 målet. 

Efter en bra bit in i den andra perioden gav Västervik svar på tal. Efter 25:23 satte Dennis Fröland pucken i nät vilket gav kvitteringen till 2-2. Återigen var det en kortvarig glädje Västervik då Kumla tog ledningen en och en halv minut senare. Det såg ut som att Västervik skulle åka på en förlust men i den tredje periodens början klev Patrik Karlkvist fram och kvitterade för hemmalaget. 

Publiken fick upp hoppet och många ställde in sig på avgörande i sudden death. Men Fredrik Asplund drog på sig en utvisning för tripping när klockan stod på 57:56 vilket gav Kumla ett överläge de förvaltade på bästa sätt. Med tio sekunder kvar av matchen avgjorde Kumla när de satte pucken i nät och fastställde resultatet 3-4. 

Publik: 491