Spelet var inte på Nybros sida

1:53 min

Det blev ingen femte raka seger för Nybro i hockeyettan. Förlust borta mot serieledande Kristianstad, som tog ledningen i den första perioden och lyckades hålla den till slutsignalen. Matchen slutade 5-3 till Kristianstad och Nybro tappar poäng i toppen. 

Men det var gästande Nybro som satte första målet och det genom Robin Larsson som gjorde gästernas första mål i den sjätte minuten. Kristianstad tog över allt mer i matchen och kvitterade samt tog ledningen inom loppet av en minut efter tolv spelade minuter. Resultatet 2-1 stod sig till periodpausen. 

I den andra perioden var det Nybros tur att kvittera och det var Rickard Palmberg som satte pucken i nät i början av den andra perioden. Tränare Andreas Holfelt  tycker att Nybro tar för sig mer i den andra perioden och tar med sig ett bra självförtroende till den tredje perioden. 

Tredje perioden började dock med ett 3-2 mål av Kristianstad som sen även satte de fjärde målet efter 50 spelade minuter. Nybro gav inte upp utan reducerade till 4-3 genom Emanuel Åström och laget fortsatte att kämpa in i det sista. Men det räckte inte då Kristianstad gjorde 5-3 innan slutsignalen, vilket och blev slutresultatet.