Banan. Foto: sverigesradio.se

Halkade in i fängelse på ett bananskal

En 27-årig man har dömts till nio månaders fängelse för grov stöld och han åkte bokstavligen dit på ett bananskal. Mannen döms för att ha gjort inbrott och stulit smycken hemma hos en kvinna som bor i Lunds by söder om Västervik.

När polisen kom till kvinnans lägenhet efter inbrottet låg ett bananskal i diskhon och man tog sekret från bananskalet som DNA-testades.

DNA:t på bananskalet tillhörde varken kvinnan eller hennes son och när den nu dömde 27-årige mannen greps, misstänkt för andra brott, testades han. Det visade sig att hans DNA matchade proverna från bananskalet som hittades vid inbrottet i Lunds by.

Mannen har nekat till allt och han har ingen förklaring till hur hans DNA har hamnat på bananen. Den enda förklaringen han kan tänka sig är att den kanske har funnits i någon affär någon annanstans i Sverige där han har befunnit sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".