Serviceföretag gör social insats

Skötselbolaget i Kalmar, som arbetar med service på fastigheter och markanläggningar, ska starta ett projekt där unga arbetslösa ska få chans till sysselsättning och också socialt stöd för att ta sig vidare i livet på egen hand.

"Brick by brick" kallas projektet, som har fått 350 000 kronor i stöd från Tillväxtverket. Ungdomarna som kommer med ska få utbildning och stöd av mentorer och en projektledare, samtidigt som de får chans att jobba hos Skötselbolaget men också hos andra företag.

Tanken är att fler företag som vill ta ett samhällsansvar ska kunna ta efter och jobba efter samma modell. Redan nu har projektet kontakt med flera matbutiker, sporthandlare och hotell. Kalmar företagsgrupp är också med i satsningen.

Målet är att 6-12 personer ska få chans till sysselsättning hos Skötselbolaget och att ytterligare 12 personer får plats någon annanstans under 2014. Man kommer att ta emot personer som är mellan 15 och 30 år gamla.

Deltagare som har hamnat i missbruk ska kopplas ihop med kommunens narkomanvårdsenhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista