1 av 3
Ett intet ont anande svanpar och en optimistisk grågås i strandkanten. Ute i Kalmarsund sträcker grågässen söderut. Foto: Pav Johnsson
2 av 3
Väderomslaget kom plötsligt. Foto: Pav Johnsson
3 av 3
Här kommer vintern till Kalmarsund. Foto: Pav Johnsson

Pav Johnsson: Vintern kom på tjugo minuter

P4 Kalmars naturbloggare Pav Johnsson fick på söndagen vara med om att temperaturen sjönk fyra grader på tjugo minuter när han var ute i naturen i Bottorp söder om Kalmar. Dagen innan syntes både både blåsippor och kantarell i den öländska skogen. 

Pavs blogginlägg 13 januari

Den milda vinter byttes igår söndag ut mot vinter i vårt län, hårt och obönhörligt. Vänner till mig såg i lördags blåsippor och kantareller ute i skogen på Öland, men plötsligt tog fuskvåren slut.

Jag var ute vid Bottorps hamn söder om Kalmar i går eftermiddag och fick erfara hur temperaturen på tjugo minuter sjönk med fyra grader. Plötsligt tog vinden i och först regn och sedan snö började piska på. I morse var det -8 grader och bildörrarna var fullständigt fastfrusna. Det måste sett roligt ut när jag tog mig in via bakluckan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista