Sportkometpriset 2013

Vimmerbyskytt kan bli årets sportkomet

6:41 min

Den talangfulle skytten Mathias Sjöström från Vimmerby kan blir P4 Kalmars sportkomet. I måndagens Eftermiddag i P4 berättade han om sina mål och ambitioner - och hur han gör för att hitta fokus.

– Det är jätteroligt, säger den 19-årige skytten från Vimmerby skytteförening om nomineringen till P4 Kalmars sportpris.

Mathias Sjöström kommer från Vimmerby och har haft ett bra år. Mest nöjd är han med sommaren och avslutningen av luftgevärssäsongen.

I Eftermiddag i P4 avslöjade han för Magnus Krusell, Lennart Palm och lyssnarna vad det är som avgör om man lyckas med ett skott eller inte. Och så berättade han vilken musik han laddar upp med för att kunna fokusera när det är dags att tävla.

Har du förslag på kandidater till P4 Kalmars sportkometpris? Skicka då e-post till sport.kalmar@sverigesradio.se 

Kriterier för P4 Kalmars sportkometpris

Vinnaren ska ha...

… fått ett avsevärt lyft i karriären under året som gått, resultatmässigt eller genom mästerskapsmedaljer/framgångar.

… en fast förankring i länet, d v s boende här större delen av uppväxten eller idrottsfostrad i en länsklubb – och  helst tävlande för en länsklubb

… en elitbetonad inställning till sin sport, både sett till träningsdos och till tävlingshuvud.


… möjlighet att inom några år konkurrera om medaljer i svensk seniorelit eller internationella mästerskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista