Flakebölemorden

Åklagaren: Osannolikt att kvinnan dödats med två skott

Åklagaren går nu igenom den nya bevisning i form av provskjutningen av hagelgeväret som man tror att kvinnan skjutits med. Samma vapen som man hittade ett blodstänk från den mördade mannen på.

Man har räknat antalet hagel i kvinnans kropp från en röntgenbild för att försöka komma fram till vilken typ av hagelpatron hon skjutits med. Syftet med det är att komma fram till om kvinnan har skjutits med ett eller två skott, men man kan med hjälp av resultatet inte med säkerhet säga att det varken är det ena eller  det andra.

Men åklagaren menar att det bör vara endast ett skott.

– För mig förefaller något annat osannolikt, säger han.

Under kvällen, vid sjutiden, har ett par vittnen berättat att de hört dubbelskott i området. Det har försvaret framhållit som mordtidpunkten, en tidpunkt då 56-åringen har alibi. Men åklagaren försöker nu alltså med hjälp av bevisningen kring hagelmängden visa att de dubbelskott som hörts inte har avlossats när gärningsmannen sköt kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista