Nick Näslund, P4 Kalmars publikredaktör. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio

1 000 personer hjälper radion bli bättre

Eftersom du sitter på kunskaper som vi på radion inte har, kan du hjälpa P4 Kalmar på många olika sätt. Dessutom känner du ditt närområde bäst. Just nu är 1 000 personer med i P4 Kalmars Publiknätverk.

Börja här genom att fylla i dina uppgifter

– Att vi är 1 000 personer efter bara drygt ett år är ett kvitto på att vi har väldigt engagerade lyssnare, säger Nick Näslund som är publikredaktör på P4 Kalmar.

Hans uppgift är att vara din väg in till radion – om du har frågor, idéer eller tips. Och när han inte är på plats kan du alltid ringa 0480-59 000 för att komma i kontakt med radion.

– Kanske har du hund. Även om du inte är någon professor, så lovar jag att du kan mer om hundar än vad jag kan, säger Nick Näslund.

– Då skulle du kunna hjälpa oss genom att vara med i Publiknätverket. Du behöver inte vara med i radio, utan kan svara på frågor via e-post eller hänvisa vidare till någon du känner.

Det behöver alltså inte handla om rymdfysik?

– Nej. Alla kunskaper behövs – från högt till lågt, stort eller smått.

Första steget: fyll i dina kontaktuppgifter här

P4 Kalmars publik hjälper också regelbundet radion med tips:

– Under 2013 kunde P4 Kalmar berätta om totalt 100 nyheter tack vare att lyssnare hörde av sig. Hade de inte gjort det, så hade vi aldrig fått veta.

Men bör inte radions journalister själva hitta nyheter?

– Självklart. Vi har en mängd olika kanaler, flöden och källor som vi bevakar – men om vi tillsammans med lyssnarna hittar ämnen som engagerar och intresserar så blir radion bättre. Det är vi övertygade om.

Här är tre grejer som du har kunskaper om, som vi på radion behöver:

1. Ditt absoluta närområde. Vi på radion kan omöjligt veta vad som är på gång i alla kvarter eller bostadsområden i Kalmar län.

2. Ditt yrke. Vi på P4 Kalmar är journalister och duktiga på att berätta eller samla information – men du kan mer om att vara sjuksköterska, lastbilsförare eller lärare än oss.

3. Din hobby. Rider du? Gör du lerfigurer? Lagar du ofta indisk mat? Då behöver vi dig i Publiknätverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista