Jonathan Alexanderssons cykelspark i Nybro Open. Bild från Agim Hasanis film på YouTube.

Jonathans snygga fotbollsmål klickmonster på YouTube

2:41 min

Ett cykelsparksmål från inomhusturneringen Nybro Open har blivit en riktig hit på internet. På onsdagen hade nästan 70.000 personer sett fotbollsklippet med Jonathan Alexandersson konstmål rätt upp i vänsterkrysset.

Jonathan Alexandersson är anfallare i division 6-klubben Flygsfors/Gadderås IF i Nybro kommun och är minst sagt glad över att så många sett målet.

– Det är helt ofattbart. Det här är det snyggaste mål jag någonsin gjort.

Målet i sig är vackert, men Jonathan blev extra glad när han upptäckte att hans tränare Agim Hasani hade filmat alltihop. Det här är ju inget som precis händer varje dag.

Jonathan har gjort mål på bicykleta förut, men i en inomhusturnering är prestationen större eftersom målytan är mindre än på en utomhusplan.

– Det var 50 procent tur och 50 procent skicklighet, säger han.

Ännu har ingen klubb högre upp i seriesystemet hört av sig, men Jonathan är rätt nöjd med sitt eget lag som han menar har potential för högre divisioner.

Här kan du titta på Jonathans mål på YouTube.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista